VW Hamme – ASV Geel 1-4

Trainer Hayen koos voor dezelfde elf die verleden week de punten pakten in Sprimont. Dat betekende dat Haagen en Vanaken achterin het centrale duo vormden. Op het middenveld bestond de driehoek uit Kerckhofs, Robin en De Norre. Voorin moest Bangoura voor gevaar zorgen.

ASV Geel greep de thuisploeg meteen naar de keel en al bij de eerste kans was het raak. Een mooie lob van De Norre kon onvoldoende afgeweerd worden door doelman De Vroe en Bangoura was er als de kippen bij om af te werken. 0-1, wat een droomstart voor De Zotten. ASV Geel bleef doorduwen en De Vroe moest zijn kunnen tonen op schoten van Karadayi en Koita. Hamme kon daar enkel een poging van Vanderputte tegenover stellen. Bij een volgende aanval van de bezoekers kon Bangoura met zijn tweede van de middag de score verdubbelen. 0-2 was tevens ook de ruststand.

Tijdens de rust diende doelman Lenaerts vervangen te worden na een contact met een thuisspeler. Het verdict bleek een armbreuk te zijn. Aangezien er geen keeper op de bank zat, werd Christiaens tussen de palen geposteerd. Wie dacht dat dit het sein was voor de bezoekers om het kalmer aan te doen, kwam bedrogen uit. ASV Geel bleef het gaspedaal ingedrukt houden en bleef de wedstrijd domineren. Bangoura vond in eerste instantie nog De Vroe op zijn weg, maar Koita en De Norre konden nadien wel scoren. Hamme slaagde er via een elfmeter van Dekuyper nog in om te milderen. ASV Geel behaalde zo een dik verdiende overwinning en laat zo voor het eerst sinds lang een 9 op 9 optekenen.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Yves Lenaerts (46′ Jo Christiaens), Nicolas Robin (77′ Willem Ceelen), Matthiece Nelissen, Kenneth Kerckhofs, Nick Hulsmans, Casper De Norre, Yadi Bangoura (68′ Jasper Van Der Heyden ), Kristiaan Haagen, Ahmet Karadayi, Sam Vanaken en Aboubakary Koita.