Voorbeschouwing VW Hamme – ASV Geel

Zondag staat er niet alleen Parijs-Roubaix en Palmenmarkt op het programma. Er wordt ook nog gevoetbald in de Superamateurliga. ASV Geel trekt richting het Gemeentelijk Sportstadion in Hamme. Vigor Wuitens Hamme is de kampioen van vorig jaar in 3e klasse A.

De Wuitens, zoals de Oost-Vlamingen zich noemen, bevinden zich dit seizoen in de buik van het klassement, op een 10e plaats met 31 punten. Positieve uitschieters vielen te noteren tegen Beerschot-Wilrijk (1-1), Coxyde (1-5) en Oudenaarde (1-4). Zwart beest dit seizoen is Virton waartegen tweemaal zwaar de boot ingegaan werd (4-0 en 0-3). Topschutter bij de blauw-zwarten is Olivier Romero Gomez met 16 doelpunten, ook Mitch Dekuyper vond al 8 keer de weg naar de netten. Hamme heeft nog 1 punt nodig om definitief zeker te zijn van een verlengd verblijf in de Superamateurliga.

In de heenwedstrijd trok ASV Geel aan het langste eind, stand toen was 3-1. Ondanks wat de uitslag doet vermoeden, was het een stroeve wedstrijd van ASV Geel. Het was wachten tot de ingevallen Karadayi tien minuten voor tijd de wedstrijd openbrak met een klasseflits. Robin dikte in blessuretijd verder aan met zijn tweede van de avond.

Op Yannis Augustynen na kan trainer Hayen putten uit een volledig fitte kern. Afwachten of hij ook deze week ervoor kiest om te roteren.

Afspraak zondag om 15uur in het Gemeentelijk Sportstadion in Hamme. En Allemaal Samen!