Voorbeschouwing US Solrézienne – ASV Geel

Na de gunstige generale repetitie op Hoogstraten (0-3 winst) staat zaterdag de eerste match met inzet gepland voor onze Zotten. Deze wedstrijd betekent meteen een verre trip voor het Geelse legioen, met als bestemming Soire-sur-Sambre, een deelgemeente van Erquelinnes. Deze gemeente, die grenst aan Frankrijk, biedt de thuisbasis aan US Solrézienne, onze tegenstander in de derde ronde van de Croky Cup.

U zal het ons wel kunnen vergeven wanneer we vermelden dat onze opponent van aanstaande zaterdag ook voor ons een nobele onbekende is. Union Sportive Solrézienne speelde in 2014 kampioen in eerste provinciale en mocht zo voor de eerste keer in haar bestaan toetreden tot het nationale voetbal. Een mooie manier om het 50-jarige bestaan van de club te vieren. Vorig seizoen kwamen de Henegouwers uit in de 3e Amateurklasse B, met ook RWDM en (het vernieuwde) Bergen. US Solrézienne beëindigde het seizoen op de  10e plaats met 27 punten. Uit de statistieken blijkt duidelijk dat de blauw-witten hun punten vooral op eigen veld verzamelden, onze jongens zijn bij deze gewaarschuwd! US Solrézienne speelde dit seizoen al twee wedstrijden in de Croky Cup. In de eerste ronde werd Rhisnois opzijgezet met 2-4. Vorige week moest tot het uiterste gegaan worden tegen onze provinciegenoot Walem, na een brilscore na de reguliere speeltijd bleven de Walen het koelst tijdens de strafschoppenreeks (4-2).

Bij ASV Geel kan trainer Hayen beroep doen op een nagenoeg volledig fitte kern. Ook aanwinsten Carrasco en Zaidi zullen normaal gezien speelgerechtigd zijn. Uit de afgelopen wedstrijden werd duidelijk dat onze jongens beter en beter op elkaar ingespeeld raken. Hopelijk kunnen zij dit ook laten zien tijdens de eerste match van deze bekercampagne.

Wij roepen op om onze jongens massaal te komen steunen. Aftrap zaterdag om 18 uur in de ‘Site des Petits Ponts’.

Komaan Zotten!