Voorbeschouwing FCV Dender EH – ASV Geel

Net als vorig weekend speelt ASV Geel op verplaatsing. En voor de derde keer op rij komt de tegenstander uit Oost-Vlaanderen. Dender heeft net als Geel een verleden in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal. Sinds de competitiehervorming van twee seizoenen geleden komt de club uit in de Eerste Amateurliga.

Dender eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats en greep zo net naast een eindrondeticket. De blauw-zwarten behaalden maar liefst 50 punten. In het tussenseizoen werd trainer Jean-Pierre Vande Velde vervangen door Chris Janssens, die overkwam van Lierse. In de nieuwe competitie loopt het momenteel iets moeizamer voor de fusieclub. Nadat de eerste wedstrijd tegen Aalst uitgesteld werd, tellen de Oost-Vlamingen elf punten na negen speeldagen. In het klassement weerspiegelt zich dit in een sobere twaalfde plaats, ver onder de vooropgestelde ambitie. Net als ASV Geel kon Dender in de afgelopen twee wedstrijden geen punten sprokkelen. Bekendste speler bij Dender is ex-Gelenaar Hannes Meeus.

Ook voor ASV Geel kan het belang van de wedstrijd van zaterdag niet genoeg benadrukt worden. Na de recente nul op zes is puntenwinst een must willen onze jongens de voeling met de top niet verliezen. Yannick Reuten blijft twijfelachtig. Mattia Maggio maakt kans op een eerste basisplaats. Afwachten hoe trainer Van Houdt zijn pionnen op het speelveld zet.

Afspraak zaterdag om 20u00 in het Van Roystadion in Denderleeuw. En Allemaal Samen!