Voorbeschouwing EH Dender – ASV Geel

Zaterdag trekt ASV Geel voor de derde keer dit seizoen richting Oost-Vlaanderen. Bestemming is het Van Roystadion in Denderleeuw waar ASV Geel FC Verbroedering Dender EH zal bekampen. De ex-club van Johan Boskamp promoveerde dit seizoen naar de Superamateurliga.

De blauw-zwarten zijn aan een sterk seizoen bezig. Dender is terug te vinden op een gedeelde vierde plaats in het klassement met 43 punten. De grootste overwinning werd geboekt tegen Oosterzonen (5-1), terwijl Beerschot-Wilrijk het enige team was dat met meer dan één doelpunt verschil kon winnen van de mannen van Jean-Pierre Van De Velde (0-2). Bekendste spelers zijn René Sterckx (ex-Anderlecht) en Hannes Meeus (ex-ASV Geel).

In de heenwedstrijd pakten de bezoekers verdiend de punten in het Leunenstadion. ASV Geel kwam nog wel op voorsprong via Koita, maar moest nadien de wet van de sterkste ondergaan (2-4). Cocchiere lukte toen een hattrick, aan onze verdedigers om hem zaterdag in de gaten te houden.

Bij ASV Geel kent trainer Hayen positieve selectieproblemen. Op Bangoura na is iedereen fit. Ook Koita is weer beschikbaar, hij keert terug uit schorsing.

Afspraak om 20u00 in het Van Roystadion in Denderleeuw. En Allemaal Samen!