Voorbeschouwing ASV Geel – KFC Oosterzonen

Zaterdag staat alweer de 24e speeldag in de Superamateurliga op het programma. ASV Geel is gastheer voor de buren uit Oosterwijk. KFC Oosterzonen werd vorig jaar tweede in 3e klasse B met gelijk aantal punten dan Beerschot-Wilrijk en promoveerde zo naar de hoogste amateurreeks.

In tegenstelling tot vorig seizoen verloopt deze competitie niet zo voortvarend voor de mannen van Stijn Geys. Rekening houdende met de problemen van Deinze staat Oosterzonen momenteel op de 12e plaats, net boven de gevarenzone. Het seizoen begon nochtans goed voor de geel-roden, met een knappe 0-3 overwinning bij Heist. Maar al snel werd duidelijk dat het vertrek van spitsen Vermeiren en Placca naar Beerschot-Wilrijk niet geruisloos zou verlopen. Oosterzonen kreeg het moeilijker om te scoren en gleed af naar de onderste regionen van het klassement. Bij Oosterzonen vinden we ex-Gelenaar Arne Hoefnagels terug, al komt hij niet altijd aan spelen toe.

In de heenwedstrijd namen beide ploegen één helft voor hun rekening. Na een teleurstellende eerste helft, waarin ASV Geel verdiend op achterstand kwam, zagen we een ander spelbeeld na de rust. De Zotten namen het initiatief over en kwamen ook op voorsprong, maar net voor tijd hing de thuisploeg de bordjes in evenwicht, 2-2.

Trainer Hayen kan zaterdag geen beroep doen op Abou Koita, hij is geelgeschorst. Ook voor Yadi Bangoura komt de wedstrijd nog te vroeg.

Afspraak om 20uur in ons Leunenstadion. En Allemaal Samen!