De bekerwedsrijd ASV Geel – RFC Tilleur is geëindigd op een strafschoppenreeks. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 door goals van Merabai 1-0 (9’) en Martin – Suarez 2-1 (75’). Geel won na strafschoppen (4-2) en zal tegen de winnaar van KFC Nijlen – RC Mechelen spelen in de volgende ronde. Hieronder het verslag!

De eerste helft wordt op gang getrapt door Meunier. Na 8 minuten op de klok speelt Andy Lokando de bal door naar Christophe Martin – Suarez. Hij kan de bal doorkoppen naar Amar Merabai die de bal heel beheerst in doel trapt. Zo staat de 1 – 0 op het scorebord. Amper 4 minuten later heeft Bernardinho Osah een mooi schot in huis maar doelman Fillieux kan de bal weg boksen. Scheidsrechter Sbaghi had gefloten voor een overtreding maar Jean Michel Hoebregs negeerde het signaal en trapt de bal ver weg. Hij krijgt een gele kaart onder de neus geschoven voor spelbederf. Even later ontstaat geharrewar voor het doel van ASV Geel waardoor Janin de bal op doel kan trappen. Lorenzo Matarrese staat goed opgesteld en kan de bal van de doellijn keren. Simon Van Geet begaat een lichte overtreding op Andich en krijgt hiervoor een gele kaart. Op het half uur kan doelman Justin Dautzenberg de bal onvoldoende weg boksen waardoor Janin de gelijkmaker in doel kan trappen, 1 – 1. Op slag van rust een voorzet van Falcione. Het schot van Meunier dat hier op volgt spat uiteen op de doellat . We gaan rusten met een 1 – 1 op het scorebord. FC Tilleur is een bitsige tegenstander. Ze begaan enorm veel overtredingen zonder ingrijpen van scheidsrechter Sbaghi die met momenten de wedstrijd niet volledig meer in handen heeft.

We beginnen aan de tweede helft, Amar Merabai trapt die op gang. De eerste kans biedt zich aan, Bernardinho Osah trapt op doel op aangeven van Andy Lokando. Doelman Fillieux kan de bal pakken. Zennaro begaat een overtreding op Andy Lokando en krijgt hiervoor een gele kaart. Met nog een kwartier te spelen kan de net ingekomen Nayib Lagouireh de bal mooi voor doel geven, Christophe Martin – Suarez kopt knap in doel: 2-1. Andich begaat een overtreding en krijgt hiervoor een gele kaart. In de 78ste minuut begaat Crespin een zware overtreding op Nayib Lagouireh en mag zich meteen terecht naar de douche begeven. Net nadat Geel zijn derde wissel doorgevoerd had, kan Falcione toch nog de gelijkmaker binnentikken. In de kluts verschalkt hij Dautzenberg: 2-2. ASV Geel mag zich opmaken voor strafschoppen.

4 – 2 Tom Janssens (scoort)

ASV Geel mag zich klaar maken voor de volgende ronde in de Beker van België. Deze wedstrijd is volgende week tegen de winnaar van de wedstrijd KFC Nijlen – RC Mechelen (momenteel aan de gang).