Topper van de week: Casper De Norre

Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe gezichten te bezichtigen op de Leunen. In onze rubriek, ‘topper van de week’ stellen we onze spelersgroep dan ook graag voor aan onze bezoekers. Deze week is het de beurt aan Casper De Norre.

Iedereen weet dat je gehuurd wordt van STVV, maar kan je jouw carrière tot nu toe even schetsen?

‘Ik begon te voetballen bij de duiveltjes van BS Sport in Herk-de-Stad. Al op 8-jarige leeftijd stapte ik over naar Sint-Truiden, waar ik voetbalde tot bij de U11. Nadien speelde ik 4 jaar bij Racing Genk, in dezelfde ploeg als Bryan Heynen en Dries Wouters. De meest bekende voetballer uit mijn leeftijdscategorie is echter Thielemans, tegen wie ik vele wedstrijden in de jeugdcategorieën speelde. Na mijn periode bij Genk, ging ik naar Standard, waar ik tot de U19 voetbalde. Bekende ploegmaats waren Dimata (momenteel Oostende) en Mmaee. Vorig jaar tekende ik dan een profcontract bij Sint-Truiden.

In de voorbereiding werd al redelijk snel duidelijk dat het enorm moeilijk zou worden om een basisplaats af te dwingen. Ik had echter niet veel zin om heel het seizoen bij de beloften af te werken. Ik wilde ervaring opdoen bij de grote jongens. Toen ik bekendmaakte dat ik uitgeleend wilde worden, kwam ASV Geel snel op de proppen. De overgang was dan ook vlug in kannen en kruiken.’

Hoe heb jij dit seizoen bij ASV Geel beleefd?

‘Ik ben heel tevreden van mijn keuze voor Geel. Ik heb heel veel gespeeld en veel bijgeleerd. De bedoeling was om volwassener te worden als voetballer en dat is toch gelukt. Vooral tijdens de bekercampagne heb ik veel ervaring opgedaan. Het zijn ook die matchen die ik vanaf volgend jaar wekelijks hoop te spelen in eerste klasse. Ook over mijn statistieken ben ik tevreden. Ik scoorde tot nu toe al 11 keer en gaf 14 assists, cijfers die gezien mogen worden.’

Wat brengt de toekomst voor jou als voetballer?

‘De bedoeling is om volgend seizoen meer te kunnen spelen bij Sint-Truiden. In het begin zal ik me tevreden moeten stellen met invalbeurten, maar op termijn hoop ik toch een basisplaats af te dwingen. Mocht men mij toch opnieuw willen uitlenen, opteer ik in eerste instantie voor een club uit 1B, aangezien dat toch weer een stapje hoger is. Als daar geen interesse is, gaat mijn voorkeur uit naar ASV Geel.’

Bedankt Casper en veel succes nog!