This is your captain speaking: EH Dender – ASV Geel

Jullie pakten de drie punten in de derby tegen Oosterzonen, maar een onvergetelijke wedstrijd was het niet. Jouw mening?

‘Het was inderdaad geen hoogstaande wedstrijd, zeker niet voor de neutrale toeschouwer. Voor onze supporters ben ik wel blij dat we deze derby met een oververdiende overwinning konden afsluiten. Onze spelstijl vereist een goede gramsat, maar door de natte winter en de sneeuwwedstrijd tegen Beerschot heeft ons veld hard afgezien. Ik waardeer ten zeerste het harde werk van de vrijwilligers die hun vrije tijd in het onderhoud ons terrein steken, maar toch blijft het moelijk om op deze mat goed voetbal te brengen.

We hebben het gebrek aan goed voetbal gecompenseerd met ons Geels enthousiasme. We weten immers dat het publiek op de Leunen onze slordigheden in de opbouw vergeeft zolang we maar met hart en ziel blijven vechten voor de overwinning. Toch iets wat deze club speciaal maakt. Het is dan ook dit enthousiasme dat ons zaterdag over de streep getrokken heeft. Champagnevoetbal was er misschien niet te zien, maar we hebben complexloos gevoetbald, met onze mouwen opgestroopt. Deze mentaliteit zorgde er in het verleden ook al voor dat kersvers eersteklasser Antwerp de voorbije seizoenen nooit kon winnen in ons stadion. Dit seizoen konden we daardoor mooie resultaten voorleggen tegen Standard, Beerschot en Zulte-Waregem.’

Naar de volgende wedstrijd dan. Er wacht jullie een trip naar het hoger geklasseerde Dender. Wat verwacht je van deze match?

‘We zullen de spirit van in de grote matchen moeten laten zien. Dender is één van de lastigste ploegen van de reeks. Samen met Seraing heeft Dender misschien wel het meeste atletische vermogen van deze competitie. Een fysiek vermogen waarmee ze ons in de heenronde enorm veel pijn gedaan hebben. In balbezit mogen we zaterdag zeker niet de fout maken om mee te gaan in hun krachtvoetbal, maar moeten we uitgaan van onze eigen sterkte. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we de duels zullen schuwen en onze voetjes zullen terugtrekken, want dat is zeker niet het plan. We gaan voluit voor de drie punten.’

Kom onze jongens zaterdag steunen. Komaan Zotten!