This is your captain speaking: ASV Geel – KFC Oosterzonen

Jullie slaagden er niet in om de match tegen Deinze tot een goed einde te brengen. Hoe beleefde jij deze match?

‘De match tegen Deinze was de meest tactische wedstrijd van het seizoen. Deinze wilde zich geen twee keer door ons laten verrassen en speelde de eerste helft verbazend behouden. Wij waren echter goed voorbereid waardoor we hun aanvallen met een goede organisatie in de kiem konden smoren. Een weinig spectaculaire wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar voor de spelers was het een lastig duel. Geen van beide ploegen had een flits in huis om de partij open te breken.

Trainer Van Acker stuurde tijdens de rust bij zodat Deinze in de tweede helft overschakelde op powerplay met veel lange ballen naar hun kopbalsterke voorspelers. Wij konden met onze luchtmacht aardig weerwerk bieden, maar slaagden er te weinig in om de tweede bal te veroveren. Hierdoor speelde het spel zich meer af op onze helft en kreeg Deinze het overwicht. Door een knappe goal kwamen ze dan ook op voorsprong waardoor wij verplicht werden om ons terug in de match te knokken. Dit deden we perfect en Abou kon na een fout in hun verdediging de bordjes in evenwicht hangen. We voelden op dat moment dat er meer inzat, maar helaas draaide het in de laatste minuut helemaal anders uit.

Een wedstrijd die niet bol stond van het spektakel, maar wel tegen een zeer uitgekookt en kwalitatief elftal. Het leerde ons dat we ons als groep sneller moeten aanpassen om ploegen die overschakelen op powerplay op te kunnen vangen en ervoor te zorgen dat we meer tweede ballen winnen. Weer een match waar we uit zullen leren voor de toekomst.’

Het duel van zaterdag dan, de buren van Oosterzonen komen over de vloer. Hoe pakken jullie die match aan? 

‘Eén van onze buren die ons partij geeft, dat betekent een wedstrijd op het scherpst van de snee. Zij zullen koste wat het kost punten willen pakken tegen ons, iets wat wij niet mogen laten gebeuren. De match van zaterdag zal moeilijk vergelijkbaar zijn met die uit de heenronde aangezien de omstandigheden toen totaal anders waren. Wij hadden toen net het bekerduel tegen Standard achter de rug en leefden nog in euforie. Oosterzonen begon erg sterk op hun kunstgrasveld en wij wisten daar niet direct raad mee.

Zaterdag spelen we in onze vertrouwde omgeving op ons groot veld, en dat zou in ons voordeel moeten zijn. We willen terug spektakel brengen zoals we dit jaar al enkele keren laten zien hebben. Hopelijk lukt dit met de steun van onze supporters.’

Kom onze jongens zaterdag naar de overwinning roepen. Komaan Zotten!