KSV Oudenaarde – ASV Geel 6-1

Lenaerts was terug hersteld na ziekte en nam zijn plaats onder de lat terug in. Door de blessure van Nelissen mocht Van Den Ackerveken net als in het begin van het seizoen depanneren op de linksachter. Voor het overige verschenen dezelfde gezichten als vorige week aan de aftrap.

Nog voor de partij goed op gang was gekomen stond de 1-0 al op het bord. Na een aanval vanop rechts kreeg Verstraete te veel tijd van de Geelse verdediging, hij kon draaien en knap afwerken. De thuisploeg kon zo vanuit een zetel spelen en liet het initiatief aan ASV Geel. Meer dan steriele druk met enkele hoekschoppen leverde dit niet op. Het was integendeel Oudenaarde dat de beste kansen kreeg. In eerste instantie kon Lenaerts nog redding brengen, maar toen Verstraete de bezoekende verdediging achterliet, moest hij zich opnieuw omdraaien, 2-0. ASV Geel kon hier werkelijk niets tegenover zetten en kreeg net voor de rust nog een derde tegengoal te verwerken. Ex-Buffalo Coulibaly liet na een scrimmage voor doel de 3-0 aantekenen.

Trainer Van Houdt probeerde de bakens te verzetten met een driedubbele wissel. Reuten, Robin en Carrasco kwamen in de plaats van Van Den Ackerveken, Zaidi en Maggio. ASV Geel zette nu meer druk naar voren en kreeg ook een eerste kans via Reuten, maar zijn schot werd gepareerd. Niet veel later werd Karadayi foutief gestopt in de backlijn. Kerckhofs kon milderen vanop de stip, 3-1. De hoop laaide terug op bij de bezoekende aanhang, maar verder dan enkele hoekschoppen geraakte ASV Geel niet. Na een zoveelste mistasten in de verdediging kreeg Vervaecke de 4-1 op een plateautje aangeboden. De veer was nu volledig gebroken bij de bezoekers en in de slotminuten moest ASV Geel de kelk nog volledig tot op de bodem ledigen. De onvermijdelijke Verstraete mocht zijn derde en vierde van de avond maken. Eindstand werd zo 6-1, het goede gevoel na de wedstrijd tegen Châtelet is zo volledig verdwenen.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Yves Lenaerts, Nick Hulsmans, Kristiaan Haagen,  Benjamin Van Den Ackerveken (46′ Yannick Reuten), Sam Vanaken, Kenneth Kerckhofs, Jo Christiaens, Arne Hoefnagels, Azzedine Zaidi (46′ Nicolas Robin), Mattia Maggio (46′ Mylan Carrasco) en Ahmet Karadayi.