FCV Dender EH – ASV Geel 2-2

ASV Geel begon met een gewijzigd elftal aan de wedstrijd. Nelissen nam na enkele weken terug zijn plaats in op de linksachter, waardoor Van den Ackerveken naar de bank verdween. Ook Robin viel uit de ploeg ten voordele van Hoefnagels. Voorin kreeg Maggio zijn eerste basisplaats.

Na de recente nul op zes begonnen beide ploegen behoudend aan de partij. Na een kwartier voetballen claimde de thuisploeg een strafschop na vermeend handspel, maar de ref ging hier niet op in. ASV Geel nam gaandeweg het initiatief over, al bleven uitgespeelde kansen uit. Zaidi testte enkele keren de vuisten van de thuisdoelman met schoten vanuit de tweede lijn. Ook Christiaens en Haagen konden dreigen via het hoofd, maar hun pogingen verdwenen over doel. De beste kansen in de eerste helft waren nog voor de thuisploeg. In eerste instantie werd Sterckx knap vrijgespeeld, gelukkig voor de bezoekers spatte zijn knal uiteen op de paal. Niet veel later besloot Bogaerts van dichtbij over. Zo werd er gerust bij een 0-0-stand.

De bezoekers kwamen erg gretig uit de kleedkamer. Karadayi zette Hoefnagels alleen voor doel en die werkte netjes af, 0-1. ASV Geel probeerde de controle te behouden, maar kon niet verhinderen dat de thuisploeg langszij kwam. Cocchiere kon na een knappe aanval de bal in doel werken, 1-1. ASV Geel reageerde niet aangeslagen en trok meteen terug ten aanval. Na balverlies van Sterckx werd Zaidi weggestuurd, deze twijfelde niet en zo kwamen de bezoekers terug op voorsprong, 1-2. ASV Geel leek de schaapjes op het droge te hebben, tot enkele minuten voor tijd een schijnbaar ongevaarlijk schot via Bogaerts in de hoek verdween, 2-2. Al bij al een terecht gelijkspel, al is het er één met een wrange nasmaak.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Yves Lenaerts, Nick Hulsmans, Kristiaan Haagen,  Matthiece Nelissen, Sam Vanaken, Kenneth Kerckhofs, Jo Christiaens, Arne Hoefnagels (79′ Benjamin Van den Ackerveken), Azzedine Zaidi (86′ Mylan Carrasco), Mattia Maggio (74′ Nicolas Robin) en Ahmet Karadayi.