Bart Janssens is zonet aangesteld als nieuwe trainer van ASV Geel

Met de nodige trots stelt ASV Geel zijn nieuwe T1 voor, Bart Janssens. Hij zal de sportieve touwtjes in handen nemen. Bart komt over van STVV waar hij fulltime elitecoach van de beloften en de U19 was. In zijn taak zal hij gesteund worden door Mano Guijo (T2), Peter Emmers (keeperstrainer) en Tibor Balog (beloften). Bart tekende een contract voor twee seizoenen.

Een korte CV van onze staf voor het seizoen 2018-2019:

T1: Bart Janssens
Bart Janssens (°1975) was de afgelopen drie jaar werkzaam bij STVV waar hij de beloften en de U19 onder zijn hoede nam. Met twee titels bij de U19, twee plaatsingen voor Play-off 1 en eenmaal winst in Play-off 2 bij de beloften, kan hij mooie adelbrieven voorleggen. Met de overstap naar ASV Geel kiest de KBVB docent voor een uitdaging bij de grote jongens. Voor Bart is voetbal passie, dit wil hij overbrengen op zijn groep. Discipline en doorzettingsvermogen zijn twee van Barts paradepaardjes.

T2: Mano Guijo
Mano Guijo (°1956) is al meer dan tien seizoenen actief bij ASV Geel. Na een uitgebreide carrière bij verschillende Limburgse provincialers, streek hij in 2008 neer in het Leunenstadion, waar hij trainer werd achtereenvolgens de U19 en de beloften. Afgelopen seizoen bracht Mano onze A-kern, als trainer ad interim, naar een veilige plaats in de middenmoot.

Keeperstrainer: Peter Emmers
Net als Mano Guijo behoort keeperstrainer Peter Emmers (°1964) tot het meubilair op de Leunen. Na een actieve keeperscarrière bij onder meer Beringen, Overpelt en Meerhout, belandde Peter in 2012 bij ASV Geel. Peter mocht mee de promotie naar Tweede Klasse vieren en maakte ook deel uit van de groep die het knappe bekerparcours aflegde. Ook in het team van Bart blijft Peter onze keepers klaarstomen.

Trainer Beloften: Tibor Balog
Voor de supporters van het eerste uur heeft Tibor Balog (°1963) geen voorstelling nodig. Jaren ’80 prof en international voor Hongarije, belandde hij in de succesvolle jaren ’90 bij Verbroedering Geel waar hij meer dan 100 wedstrijden speelde. Aan de slag bij eersteklasser STVV zette hij reeds zijn eerste stappen als jeugdtrainer bij Verbroedering Geel. Tibor bleef jarenlang verbonden aan onze club en schopte het tot assistent van Peter Maes. Na omzwervingen bij verschillende clubs uit de nationale reeksen, kwam Tibor afgelopen seizoen terug thuis op de Leunen. Tibor, coach UEFA Pro, zal vanaf seizoen 2018-2019 de taak van trainer Beloften op zich nemen. Hij wordt ook verantwoordelijk voor de doorstroming van onze jeugd naar de A-kern.