ASV Geel – RFC Knokke 1-3

ASV Geel begon met nagenoeg hetzelfde elftal dat zwaar de boot inging tegen Oudenaarde. Enkel Robin kwam in de ploeg ten koste van Zaidi. Voorin kreeg Maggio een nieuwe kans om zijn eerste doelpunt te maken. De aftrap werd verzorgd door Sinterklaas en zijn Pieten.

Net als vorige week begon de wedstrijd dramatisch voor ASV Geel. Vandewalle dook in de rug van Hulsmans, kapte zich makkelijk voorbij Vanaken en werkte af, 0-1. De thuisploeg kreeg nu het initiatief, maar raakte moeilijk aan kansen. De beste mogelijkheid was voor Karadayi, maar hij besloot nipt over de kruising. ASV Geel bleef het meeste balbezit opeisen, maar het tempo lag te laag om de bezoekende verdediging te verontrusten. Daarbovenop stapelden de slordigheden langs beide kanten zich op. Maggio kreeg nog wel een kans op de gelijkmaker, maar knalde recht in de handen van Paepe. Zo werd er na een teleurstellende eerste helft de kleedkamer opgezocht.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer en drukte de kustploeg meteen weg. Christiaens werd aangetikt in de zestien en de bal ging op de stip. Kerckhofs besloot te zwak in de handen van Paepe. Ondanks deze tegenslag bleef ASV Geel aandringen. Een knappe aanval via enkele tussenstations werd door de ingevallen Zaidi tegen de netten gewerkt, 1-1. Al wie dacht dat de thuisploeg het laken nu wel naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. Bij de eerstvolgende hoekschop van de bezoekers kon Vandewalle te makkelijk inkoppen, 1-2. ASV Geel probeerde nog met de moed der wanhoop de bakens te verzetten, maar kwam niet meer tot echte kansen. In de toegevoegde tijd kon Vandewalle met zijn derde van de avond de zege veiligstellen. Eindstand werd zo 1-3, ASV Geel blijft zo achter met 0 op 6 en verliest de voeling met de top van het klassement.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Yves Lenaerts, Nick Hulsmans (80′ Mylan Carrasco), Kristiaan Haagen,  Benjamin Van Den Ackerveken, Sam Vanaken, Kenneth Kerckhofs, Jo Christiaens, Arne Hoefnagels, Nicolas Robin (70′ Yannick Reuten), Mattia Maggio (60′ Azzedine Zaidi) en Ahmet Karadayi.