ASV Geel – R. Châtelet-Farciennes SC 4-0

Door de ziekte van doelman Lenaerts werd jeugdproduct Mantel voor de eerste keer in zijn nog jonge carrière voor de leeuwen gegooid. Voor het overige behield trainer Van Houdt het vertrouwen in de spelers die een punt pakten bij Dender. Reuten maakte terug deel uit van de kern en nam plaats op de bank.

ASV Geel toonde van bij het eerste fluitsignaal drang naar voren. Hoefnagels was de meest bedrijvige man bij de thuisploeg. Nadat hij eerst tot tweemaal toe de bezoekende doelman aan het werk zette, mocht hij bij zijn derde poging wel vieren. Op aangeven van Nelissen kon de Geelse spelmaker uithalen vanop de rand van de zestien, met links vond hij de verste hoek, 1-0. ASV Geel bleef de partij domineren, maar vergat de mogelijkheden te benutten. Zowel Hoefnagels, Maggio als Karadayi kregen nog kansen om de score verder uit te diepen. Aan de overzijde hield een attente Mantel zijn netten proper op een inzet van Manzinga. Zo mocht de thuisploeg gaan rusten met een kleine voorsprong.

De bezoekers kwamen erg gretig uit de kleedkamer. Na mistasten van Vanaken kreeg Mazinga een dubbele mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn vizier stond, gelukkig voor ASV Geel, niet op scherp. De thuisploeg leek wakker geschud en trok terug ten aanval. Maggio vond Zaidi, maar die zag zijn vluchtschot op de paal stranden. Niet veel later trof diezelfde Zaidi wel raak na een knappe individuele actie, 2-0 en ASV Geel op rozen. De veer leek gebroken bij de bezoekers uit Châtelet en ASV Geel kreeg nu kans na kans. De 3-0 viel er dan ook via Karadayi, die een voorzet van Hoefnagels in doel verlengde. Net voor affluiten pikte ook Christiaens zijn doelpuntje mee, na een vrije trap van Kerckhofs. 4-0 was tevens ook de eindstand. ASV Geel pakt zo na een 1 op 9 eindelijk nog eens drie belangrijke punten. Een pluim ook voor sluitstuk Mantel die een foutloze partij speelde.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Robin Mantel, Nick Hulsmans, Kristiaan Haagen,  Matthiece Nelissen, Sam Vanaken, Kenneth Kerckhofs, Jo Christiaens, Arne Hoefnagels (85′ Yannick Reuten), Azzedine Zaidi (80′ Nicolas Robin), Mattia Maggio (71′ Mylan Carrasco) en Ahmet Karadayi.