ASV Geel – KSK Heist 1-2

Door de blessures van Lenaerts en Robin en de schorsing van Karadayi moest trainer Hayen zijn elftal noodgedwongen op enkele plaatsen wijzigen. Jeurissen nam voor de eerste maal dit jaar plaats in doel, Van Den Ackerveken speelde mee op het middenveld en Van Der Heyden mocht zich uitleven op de rechtervleugel. De verkouden Christiaens zat op de bank.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, de eerste goede mogelijkheid kwam er voor de bezoekers na mistasten van Jeurissen. Hierna trok ASV Geel het initiatief naar zich toe, Van Der Heyden vond Stroobants op zijn weg na een goede voorzet van Nelissen. Na iets meer dan een kwartier was het wel raak voor de thuisploeg. Haagen tekende voor het misschien wel mooiste doelpunt van het seizoen, hij trof de bovenhoek vanop meer dan twintig meter. Na de 1-0 bleef het spel op en neer gaan, maar zonder echte kansen. Al keeg Heist nog een mogelijkheid na onoordeelkundig uitkomen van de thuisdoelman. Gescoord werd er echter niet meer en zo mocht ASV Geel gaan rusten met een voorsprong.

Na de pauze ging ASV Geel op zoek naar een tweede doelpunt. Een vrije trap van Vanaken werd door Stroobants in hoekschop geduwd en ook op een open kopkans van Bangoura stond het Heistse sluitstuk pal. Heist begon nu meer aan te dringen en Jeurissen haalde een vrije trap van Webers uit de hoek. De bezoekers bleven nu komen en op één van de aanvallen kon Challouk de gelijkmaker binnenduwen. ASV Geel kreeg aan de overzijde nog een goede kans via de ingevallen Jannes, maar zijn inzet ging net naast. Iedereen leek zich neer te leggen bij een puntendeling tot Challouk in de toegevoegde tijd met een schijnbaar ongevaarlijk schot zijn tweede van de avond lukte. Zo werd het 1-2, al bij al een zwaar verdict voor de thuisploeg.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Stijn Jeurissen, Matthiece Nelissen, Kenneth Kerckhofs, Nick Hulsmans, Benjamin Van Den Ackerveken (82′ Jo Christiaens), Casper De Norre, Yadi Bangoura (68′Ralph Jannes), Jasper Van Der Heyden, Kristiaan Haagen, Sam Vanaken en Aboubakary Koita.