ASV Geel – KFC Oosterzonen 0-0

Hoefnagels geraakte, tegen de verwachtingen in, toch speelklaar voor het duel tegen zijn ex-club. Hierdoor verdween Robin uit de ploeg. Achterin behield trainer Van Houdt het vertrouwen in de defensie die de nul hield tegen Patro, Hulsmans moest zo tevreden zijn met een plaats op de bank. Voorin ging Maggio op zoek naar een nieuw doelpunt na zijn eerste treffers van vorige week.

Onder het toeziend oog van ex-trainer Eric Franken startten beide ploegen erg gemoedelijk aan de wedstrijd zonder veel risico’s te nemen. De eerste kans was voor de bezoekers, maar Molenberghs kon een voorzet niet laag houden. Wie dacht dat dit wapenfeit vuur in de match zou brengen, was eraan voor de moeite. De partij kabbelde rustig voort met veel slordigheden langs beide kanten waardoor amper doelgevaar te noteren viel. Zaidi probeerde het van ver, maar zijn schot werd onder de lat weggeduwd. Aan de overkant had Lenaerts weinig moeite met een kopbal van Cools. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Ook de tweede helft kwam er moeizaam op gang. Oosterzonen was tevreden met een punt, terwijl ASV Geel niet bij machte leek om de bezoekende verdediging uit verband te spelen. De bezoekers kregen enkel een kansje via Mayele. ASV Geel zette daar veel balbezit tegenover, maar kon enkel dreigen via een schot van Zaidi en een kopbal op hoekschop van Haagen. Al bij al veel te weinig om aanspraak te maken op de overwinning. Zo bleef de beginscore ook na 90 minuten op het bord staan. Beide ploegen krijgen zo één punt bij in de rangschikking, maar voor de toeschouwers voelde deze match aan als een nederlaag. ASV Geel gaat zo de winterstop in met 23 punten uit 16 wedstrijden en komt hiermee uit op een 7e plaats in het klassement.

ASV Geel speelde met volgend elftal: Yves Lenaerts, Kristiaan Haagen,  Benjamin Van Den Ackerveken, Sam Vanaken, Kenneth Kerckhofs, Jo Christiaens,  Yannick Reuten (78′ Nicolas Robin), Mattia Maggio, Azzedine Zaidi (74′ Mylan Carrasco), Arne Hoefnagels (46′ Nick Hulsmans) en Ahmet Karadayi .